Usluge

ZOONO dezinfekcija

Ubija mikroorganizme i štiti duže!

Zoono formula na bazi vode pogodna je i za najzahtjevniju kožu. Spoj koji su znanstvenici usavršavali godinama. Zoono je potpuno jedinstven. Razina toksičnosti ( LD 50 ) kao vitamina C ili kave. Dermatološki testirani i ekološki prihvatljivi. Zoono funkcionira na principu fizičke eliminacije mikroorganizama i zamjenjuje potrebu za opasnim kemikalijama, otrovima i alkoholom. Metoda eliminacije mikroorganizama na molekularnoj razini sprječava razvoj supermikroorganizama (mutaciju), nije moguć razvoj imuniteta na proizvod, odnosno

mikroorganizmi ne stvaraju rezistenciju (otpornost) na Zoono proizvode, za razliku od svih postojećih dezinfekcijskih sredstava.

Zoono nema boje, mirisa, ne ispire se, ekološki je prihvatljiv, ne dovodi do iritacija. Potpuno je nježan za ljude i životinje, smrtonosan je za širok raspon bakterija, virusa, gljivica, plijesni i algi. Zoono ne sadrži štetne kemikalije, jer je tekući Zoono manje toksičan od vitamina C i kave.

ZOONO tehnologija

Kada se nanese na površinu prskanjem, brisanjem ili “zamagljivanjem”, Zoono ostavlja jedan molekularni sloj koji se trajno veže na površinu. Ove molekule su antimikrobni polimeri na bazi silana koji se kovalentno vežu na površinu formirajući barijeru pozitivno nabijenih mikroskopskih igala.

Pozitivno nabijene mikroskopske igle privlače i eliminiraju negativno nabijene patogene. Igle vrše molekularnu neutralizaciju mikroorganizama sa njihovim smrtnim učinkom. Sloj molekularnih antimikrobnih igala ostaje postojan na površinama do 30 dana. Rutinsko čišćenje se može nastaviti i ne ometa molekulu Zoono ili njegovu antimikrobnu aktivnost.

Baktericidna i fungicidna djelotvornost

Ispitni izvještaj NZZJZ Andrije Štampar

KAKO DJELUJE ZOONO?

Zoono djeluje formiranjem molekularnog sloja kovalentno vezanih biocidnih molekula baziranih na kemiji silikonskog polimera.

Najjednostavnija analogija je da se na površini stvaraju antimikrobni “šiljci” koji su visoko pozitivno nabijeni i kao posljedica toga naboja, negativno nabijena molekularna struktura mikroorganizama privlači se “šiljcima”, a stanična stijenka i membrana se liziraju; tada je organizam ubijen i proces se nastavlja.

Danas je široko prihvaćeno mišljenje da su okoliš i površine značajan izvor mikrobiološke kontaminacije i smatra se glavnim nositeljem štetnih mikroorganizama koji uzrokuju infekciju (križna infekcija). Bakterije, virusi, gljivice i alge zagađuju površine i zapravo mogu stvarati bio-filmove koji su iznimno otporni na higijenske procese, tj. čišćenje i dezinfekciju. Štetni mikroorganizmi mogu se putem križne kontaminacije prenijeti dodirom ili zrakom u obliku aerosola (u kapljicama vode) ili općenito kao pojedinačne stanice ili “nakupine”.

Zračna kontaminacija je posebno značajna za virusnu infekciju, ali i za druge infekcije kao što su one uzrokovane sporama Clostridium difficile. Bakterije se također mogu naći u vodenim sustavima kao što su E.coli i Pseudomonas spp. Svaka vrsta, obitelj mikroorganizama može imati svoj jedinstveni način prijenosa i ulaska, a posebno su ranjive osobe sa slabim imunitetom, vrlo mladi i vrlo stari mogu biti posebno ranjivi, ali postoje “patogeni” mikroorganizmi pletora koji mogu zaraziti bilo koju osobu, na primjer Staphylococcus aureus (MRSA), Norovirus, Aspergillus niger i ekstremno patogeni virus kao što je ebola.

Efikasnost

Za razliku od konvencionalnih antimikrobika, Zoono ne ubija mikroorganizme kemijskim trovanjem ili dehidracijom alkohola nego mehaničkom inektivacijom, ne ispire se, isparava, ne ostavlja tragove na nanesenoj površini. Ne pospješuje mutaciju mikroba.

Razultat je izuzetno dugotrajan, siguran za upotrebu u blizini hrane. U odnosu na ostale proizvode, Zoono je svjetski lider u zaštiti od mikroorganizama. Dokazano je učinkovit protiv velikog broja patogena, uključujući MRSA, E.Coli, salmonela, H1N1 (svinjska gripa), Listerija, TB, Stachybotrys (crna plijesan), pa čak uništava i Norovirus.

Za miran san, našu uslugu ZOONO dezinfekcije toplo preporučamo napraviti jednom mjesečno.

U paketu je uključeno redovno čišćenje, dezinfekcija ZOONO proizvodima te dezinfekcija UVC svjetlom.

ZOONO® je registrirani zaštitni znak tvrtke Zoono Group NZ

50% popusta za
prvih 50

Rezerviraj Termin

Redovno Čišćenje

Redovno čišćenje vašeg doma podrazumijeva temeljito čišćenje i pospremanje održavanog stana ili kuće. Naše tete brišu prašinu

Pročitaj Više

Dubinsko Čišćenje

Dubinsko čišćenje vašeg doma zahtjeva fokus na određeno područje stana ili namještaja… ili jednostavno želite otići

Pročitaj Više

ZOONO Dezinfekcija

ZOONO dezinfekcija Ubija mikroorganizme i štiti duže! Zoono formula na bazi vode pogodna je i za

Pročitaj Više

UVC Dezinfekcija

UVC dezinfekcija podrazumijeva upotrebu antimikrobnog ultraljubičastog svjetla. To je točka na I potpune dezinfekcije površina u

Pročitaj Više